Wat is laserontharing?

zorgeloos haarvrij

Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine (kleurpigment) dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waardoor de haarwortel wordt vernietigd. De speciale gekoelde tip van de laser, die in aanraking komt met uw huid, zorgt ervoor dat de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de warmte van de laser. Het zorgt daardoor ook voor veel meer comfort tijdens de behandeling waardoor deze bijna volledig pijnloos zal verlopen.

Maak een afspraak

Hoe verloopt een laserontharing?

  • Stap 1: Scheren

    Scheer met een scheermesje de zone die je wenst te behandelen, de dag voor je komt, glad. We vragen wel om een stukje haar te laten staan zodat we de haarkleur, haargroei en haarstructuur kunnen zien. Op deze manier kunnen we laser instellen voor we aan de eerste sessie beginnen.

  • Stap 2: Coolinggel

    Tijdens deze stap brengen we een speciale coolinggel aan op de behandelzone alvorens we van start gaan. Dit voor een goed contact en geleiding tussen de lasertip en de huid. Uit voorzorg dragen we beide een speciale laserbril.

  • Stap 3: Laseren

    We stellen de laser nauwkeurig in volgens huidtype, haarkleur en haardikte. Deze frequentie wordt progressief opgebouwd bij elke lasersessie. De duur van de behandeling hangt af van de grootte van de lichaamszone en de hoeveelheid haren.

Voor wie is Laserontharing?

In principe kunnen we iedereen behandelen: man of vrouw, lichte of donkere huidskleur, lichte of donkere haren,... Lichte huidtypes met donkere haren zien echter het snelst resultaat.
Omwille van het ontbreken van pigment, kunnen witte, grijze en donsharen niet behandeld worden. Voor dit soort haren is elektrische epilatie in kleine gebieden een optie. Bij rode haren voeren we een (gratis) testsessie uit. Algemene regel: haartjes moeten donkerder dan de huid zijn.

Belangrijk om te weten

Jouw eerste afspraak

Preparation is key. Voor een optimaal resultaat is het dan ook belangrijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de behandeling. Dat wil zeggen: niet meer waxen, plukken of epileren vanaf 3 weken vóór de eerste behandeling.

Scheer je haren een paar dagen op voorhand voor je naar je eerste afspraak komt. Enkele millimeters is voldoende als lengte. Zo kan ik je haartype nauwkeurig beoordelen en de laser optimaal instellen. Indien je kiest voor full bikini, mag je deze zone de dag voor je afspraak volledig scheren. 

Bij vervolgafspraken scheer je je haren een dag op voorhand zodat de huid gekalmeerd is voor de lasersessie. 

Deze don’ts zijn handig als je alles smooth wil laten verlopen:

  • Geen blootstelling aan intens UV-licht (zon en/of zonnebank) vanaf twee weken voor en twee weken na de behandeling. Indien het echt niet anders kan, bescherm je de huid met een sunblock. 
  • Geen self-tanning crèmes tot 1 week voor de behandeling wegens de chemische stof. 
  • Geen deodorant, lotion of crèmes aanbrengen op de te behandelen zone.
Ik werk op maat van elke klant

Tijdens je eerste afspraak stel ik een klantenfiche op waarin we alle persoonlijke en medische gegevens bijhouden. Ik maak ook regelmatig foto’s van de behandelzone zodat ik de tussentijdse resultaten kan evalueren. Zo kan ik steeds het lasertoestel optimaal instellen en beter inschatten na hoeveel sessies jij haarvrij zal zijn. Professioneel, maar toch persoonlijk!

De Milesman diode laser

Om jou een veilige en doeltreffende behandeling te kunnen aanbieden, is de keuze van een toestel heel belangrijk. Ik werk met de Milesman Compact diodelaser, een uiterst innovatief toestel van Europese herkomst. 

De belangrijkste troeven van de Milesman vind je hieronder op een rijtje. Zo kom je te weten waarin deze laser zich onderscheidt van andere lasers: 

  • Het is een medisch gecertificeerde ontharingslaser voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik: CE0120, DIN EN ISO 9001:2000 en DIN EN ISO 13485:2003. Hierdoor kan ik jou een behandeling van de beste kwaliteit garanderen. 
  • Het laserlicht van de Milesman compact heeft een golflengte van 810nm en geeft de beste resultaten bij 90% van alle huidtypes (I – VI). 
  • De haarwortelcellen worden opgewarmd en selectief vernietigd zonder dat de bloedvaten en lymfe in het weefsel geraakt worden. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid, die tijdens dit ontharingsproces onaangetast blijft. 
  • De Milesman compact diodelaser omvat een uniek koelsysteem dat de huid koelt tot -9°C. Hierdoor worden de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes optimaal beschermd tegen de hitte van de laserpuls en ervaar je een comfortabele laserbehandeling. Deze technologie is ideaal om gevoelige zones zoals de bikinilijn of bovenlip te behandelen. Het toestel is bovendien heel snel (tot 8 pulsen per seconde) wat het mogelijk maakt om grote zones secuur en in een korte tijd te behandelen.

Ik vertrouw dan ook 100% op de Milesman Compact Diodelaser!

Het verloop van de behandeling

Ik controleer de behandelzone nauwkeurig en indien nodig, scheer ik bij met een wegwerpscheermesje. Dan breng ik een cooling gel aan op de behandelzone. Uit voorzorg dragen wij een speciale laserbril. Ik stel de laser nauwkeurig in volgens huidtype, haarkleur en haardikte. En dan doet de laser zijn ding.

De duur van de behandeling varieert afhankelijk van de grootte van de lichaamszone en de hoeveelheid haren. Om je een voorbeeld te geven: de behandeling van een bovenlip neemt tot 5 minuten in beslag, de volledige benen een 30-40 minuten. Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie verdwijnt snel. Na de behandeling breng ik nog een verkoelende en verzachtende crème aan. Je kan je normale bezigheid weer meteen hervatten. 

Respecteer de juiste timing voor de vervolgbehandelingen (de tijd tussen de behandelingen bedraagt 6 weken). Zo maximaliseer je de kans om nieuwe haartjes in de groeifase te hebben op het ogenblik van je volgende behandelingen. 

De haargroeicyclus

Het haar kent drie groeifasen: de actieve groeifase, de overgangsfase en de rustfase.

Enkel het haar dat zich in de anagene fase of groeifase bevindt, kan succesvol vernietigd worden, omdat het dan voldoende pigment of melanine bevat. Tijdens de laserbehandeling kan het sterke laserlicht alleen deze haarzakjes bereiken en vernietigen. Die haren kunnen niet meer terug groeien. De andere, niet-actieve haren hebben te weinig pigment en die haarzakjes kan ik op dat moment niet bereiken. Deze blijven intact. Bij elke behandeling herhaalt zich dit proces van selectieve vernietiging, waarna uiteindelijk de gehele behandelde zone onthaard is.

Ik sta voor kwaliteit en hygiëne
  • Na elk gebruik wordt de laserkop steriel schoongemaakt.
  • Ik werk met wegwerp handschoenen tijdens de behandeling.
  • De wegwerpmesjes worden na ieder gebruik meteen weggegooid.
  • Elke klant heeft een eigen klinisch rapport.
  • 2 gratis controlebeurten na 8 betalende behandelingen. (Bij het correct opvolgen van het behandeltraject)
  • Eventuele onderhoudsbeurten aan -50% op de geldende tarieven.
  • Zorg ook zelf voor een goede hygiëne op de behandelingszone.
  • Ik werk met mijn eigen toestel en geen huurtoestel! Je hebt dus telkens dezelfde laser wat zorgt voor telkens een optimaal resultaat.
  • De lasersessies worden steeds door mij uitgevoerd wat zorgt voor een fijne, aangename sfeer en een goede en persoonlijke opvolging.

Contra-indicaties

Gebruinde huid of natuurlijk gebruinde huidskleur

Ben je met de behandelzone recent in de zon geweest en is de huid bruiner dan normaal? In de meeste gevallen kan ik gewoon behandelen, maar zal ik de laserintensiteit moeten verlagen. Hoe groter het contrast tussen huid en haar, hoe beter het resultaat. 

Heb je van nature een donkere huidskleur, dan geldt weer de regel dat de haren donkerder dan de huid moeten zijn. Is dit niet het geval, dan kan ik helaas niet behandelen.

Verbrande huid

Ik kan niet behandelen op een (recent) verbrande huid. Bescherm je ten allen tijde je huid met een sunblock. 

Medicatie

Sommige medicijnen maken de huid overgevoelig voor zonlicht, en dus ook laserlicht: 

  • tegen acne (Ro-accutane, iso-tretoine/ vit.A, ed.) 
  • medicijnen tegen somberheid en overspannenheid (anti-depressiva) 
  • een kuur van antibiotica 

Zorg ervoor dat je geen fotosensibiliserende medicatie neemt op het moment dat de behandeling plaatsvindt. Indien je al jaren medicatie neemt en nooit enige overgevoeligheid voor licht hebt gemerkt (zonne-allergie), kunnen we eerst een testsessie uitvoeren om te zien hoe je huid reageert. Indien je geneesmiddelen gebruikt, lees altijd eerst de bijsluiter voor eventuele bijwerkingen en contra-indicaties. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst je arts.

Huidaandoeningen

We kunnen niet behandelen op volgende huidaandoeningen: 

  • herpes-infectie zoals koortslip of gordelroos op de romp 
  • acute psoriasis, eczeem en acne 
  • verheven moedervlek
Zwangerschap & borstvoeding

Hoewel laserontharing veilig is voor de baby, is het de huid van de moeder die onvoorspelbaar kan reageren op de behandeling. Ook de hormoonhuishouding is anders waardoor het effect van de behandelingen niet duidelijk wordt. Misschien heb je wel tijdelijk meer haargroei of net minder, waardoor we te veel of te weinig zouden kunnen behandelen. Om die redenen is een laserbehandeling bij zwangere vrouwen of tijdens de borstvoeding niet aangewezen. 

Littekens

Ik kan enkel over mooi genezen littekens behandelen. Heb je een keloïd litteken (donker wildvlees), dan moet ik deze vermijden tijdens de behandeling.

Tatoeage

Ik kan niet op tatoeages behandelen. De laserstralen zouden de tatoeage kunnen vervagen of beschadigen.

Metalen/implantaten

Ik hou afstand van metalen in of net onder de huid, piercings zullen er dus even uit moeten.

Ziekte

Lijd je aan een bepaalde ziekte?Gelieve dan eerst toestemming aan je arts te vragen en dit altijd te vermelden vóór we met de behandeling van start gaan.

Minderjarig

Bij meisjes mag het vanaf 16 jaar, als ze minstens 1 jaar ongesteldheid zijn. Bij jongens pas vanaf 18 jaar. En het mag enkel mits toestemming van de ouders.

Zulke beslissingen gebeuren altijd in overleg met ouder(s), kind en mezelf.

Bij twijfel?

Plan eerst een gratis info & testsessie in. Zo kunnen we alles bespreken en komen we op de dag van de behandeling niet onnodig voor verrassingen te staan. Op deze manier kan je ook al eens kennis maken met de laser en heb je een goed idee van wat je uiteindelijk mag verwachten. Ik neem voldoende tijd om al jullie onzekerheden en vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Hier kan ik niet een klaar antwoord op geven. Het aantal sessies is namelijk persoonsgebonden en dus afhankelijk van de zone, haar- en huidtype, hormonen, medicatie…  Je hebt wel al een zichtbaar resultaat na de eerste behandeling. Let wel, de haartjes vallen meestal uit na 10-14 dagen. Na enkele sessies merk je dat de haartjes trager en fijner teruggroeien. Hierdoor verdwijnen ingegroeide haren vrijwel snel. De haartjes worden ook lichter van kleur, je moet minder scheren en je huid voelt zachter. Met als eindresultaat: een satijnzachte huid!

Ook al weet je niet exact hoeveel sessies je nodig hebt, je betaalt maximaal 8 behandelingen, nadien heb je recht op 2 gratis sessies en onderhoud aan -50% (op de geldende prijzen).

Hoe vaak kom ik langs?

Het is het zeer belangrijk om de termijn tussen de behandelingen te respecteren. We starten om de 6 weken, dit omwille van de haarcyclus waarin onze haren groeien. Op termijn nemen we een rustpauze van 12 weken, wanneer de haargroei effectief al veel trager verloopt.

Welke resultaten mag je verwachten?

Het is alleen niet onbelangrijk om een realistische verwachting van het resultaat te hebben. Het aantal sessies en resultaat van de behandeling kan verschillen van persoon tot persoon: 

  • Enkel het haar dat voldoende pigment heeft, wordt behandeld. Hoe donkerder en zwaarder/stugger het haar, hoe gemakkelijker het zal zijn om het te vernietigen. Maar hoe lichter en fijner het haar, hoe moeilijker. 
  • Ook speelt de huidskleur een rol. Heb je een lichte huid? Dan kan je behandeld worden met een hoge intensiteit. Heb je een donkerdere huid? Dan zal ik de intensiteit moeten verlagen om pigmentatie en brandwondjes te voorkomen. Een laser herkent namelijk niet het verschil tussen pigment in de huid en pigment in het haar. 
  • Hormonale veranderingen en medicatie kunnen ook een invloed hebben op de haargroei. Het is mogelijk dat niet-actieve haarfollikels actief worden of dat donshaartjes dikke haren worden. Met eventueel jaarlijkse onderhoudsbeurten kunnen deze haartjes stelselmatig verwijderd worden. Dit is zeker geen verplichting!

Ik streef naar een resultaat waarbij, na een volledige kuur, 80% tot 90% van de haren definitief verwijderd zijn.

Doet het pijn?

Neen, het doet absoluut geen pijn. De allernieuwste Milesman compact diodelaser beschikt over een krachtige koeltip (tot -9°C) die de behandeling quasi pijnloos maakt en de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes optimaal beschermt. Het toestel is ideaal om de meest gevoelige zones (bikinilijn, bovenlip) te behandelen.

Is het veilig?

Ja hoor! Laserontharing is een veilige behandeling waarvan geen gezondheidsrisico’s op korte of lange termijn gekend zijn. Omdat ik werk met een krachtige laser dienen we wel onze ogen te beschermen met een speciale laserbril.

Waar vind ik de prijzen terug?

Prijzen van de behandelingen kan je HIER terugvinden

Hoe kan ik een afspraak maken?

Afspraken kunnen online gemaakt worden via DEZE LINK.

Ter plaatse kan er na je behandeling ook zeker een vervolgafspraak vastgelegd worden.

Lukt het niet? Je mag voor hulp ook steeds mailen naar info@esthetiek-els.be